Oplev de rige smag af Baba Ganoush: En sund og velsmagende mellemøstlig ret

Oplev de rige smag af Baba Ganoush: En sund og velsmagende mellemøstlig ret

Oplev de rige smag af Baba Ganoush: En sund og velsmagende mellemøstlig ret

Introduktion til Baba Ganoush: Et skridt i mellemøstlig madlavning

Baba Ganoush er en lækker mellemøstlig ret, som bliver mere og mere populær over hele verden. Lavet med aubergine, tahini og andre velsmagende ingredienser, er det en sund og tilfredsstillende ret, der kan nydes som dip, spread eller tilbehør. Hos Gaza Grill i København laver vi vores Baba Ganoush frisk og økologisk, kun ved hjælp af de bedste ingredienser. Uanset om du er vegetar, fan af mellemøstlig mad eller bare på udkig efter en sund og lækker snack, vil du helt sikkert elske vores Baba Ganoush.

Historien om Baba Ganoush

Baba Ganoush er en klassisk mellemøstlig ret, der har eksisteret i århundreder. Retten menes at have sin oprindelse i Libanon, hvor den traditionelt blev serveret som en mezze eller forret. Med tiden er Baba Ganoush blevet en fast bestanddel af mellemøstlig mad og nydes nu over hele verden.

Retten er lavet med aubergine, der er ristet, skrællet og moset. Tahini, hvidløg, citronsaft og andre krydderier tilsættes blandingen, og skaber en lækker og sund dip, der er fyldt med smag.

Baba Ganoush på Gaza Grill

På Gaza Grill i København er vi stolte af at lave vores Baba Ganoush frisk og økologisk. Vi rister auberginerne i huset og bruger kun de bedste ingredienser for at skabe en rig og cremet dip, som er sikker på at tilfredsstille. Uanset om du spiser i vores restaurant eller bestiller mad ud, kan du være sikker på, at vores Baba Ganoush er lavet med kærlighed og omhu.

Vi serverer Baba Ganoush som Mezze, som er lavet af grillet aubergine og serveres med tahinidressing. Du kan også smage det i hver af vores skåle: Shawama, Kylling, Falafel eller Halloumi-skål.

Hvis du vil prøve at lave Baba Ganoush derhjemme, er her en simpel og nem opskrift, som du kan lave i dit eget køkken:

Baba Ganoush Opskrift

Ingredienser:

 • 2 mellemstore auberginer
 • 2 fed hvidløg, hakket
 • 1/4 kop tahini
 • 1/4 kop friskpresset citronsaft
 • 1/4 tsk salt
 • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
 • 1 spsk hakket frisk persille (valgfrit)

Instruktioner:

 1. Forvarm din ovn til 200 grader Celsius.

 2. Prik auberginerne med en gaffel over det hele og placer dem derefter på en bageplade.

   

 3. Rist auberginerne i ovnen i 45 minutter, eller indtil de er bløde og møre. Når auberginerne er færdige, skal du tage dem ud af ovnen og lade dem køle af i et par minutter. Skær dem derefter over på langs og skrab kødet ud.

 4. Placer auberginekødet i en skål og tilsæt den hakkede hvidløg, tahini, citronsaft og salt. Mos blandingen sammen med en gaffel eller en kartoffelmoser, indtil den er glat og cremet.

 5. Dryp olivenolie over toppen af Baba Ganoush og drys med hakket persille (valgfrit).

 6. Server Baba Ganoush med pita brød, grøntsager eller kiks.

Konklusion: Et must-try-ret for alle madelskere, især Vegetarer

Afslutningsvis er Baba Ganoush en lækker og sund ret, der er perfekt til vegetarer, fans af mellemøstlig mad og enhver, der leder efter en velsmagende og tilfredsstillende snack. Hos Gaza Grill i København laver vi vores Baba Ganoush frisk og økologisk og bruger kun de bedste ingredienser. Uanset om du spiser i vores restaurant eller laver det derhjemme, vil du elske denne klassiske mellemøstlige ret. Så kom og besøg os på Gaza Grill i København eller prøv at lave det derhjemme med vores enkle og nemme opskrift.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.